Mezinárodní role konstitučního monarchy na příkladu Juana Carlose I. - Eisnerová, Tereza; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vrzalová-Hejsková, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá analýzou role konstitučního monarchy v mezinárodních vztazích. Na problematiku nahlíží nejen z právního pohledu, ale i pohledu filozofického, politického a kulturního. Teoretická část vymezuje mezinárodní roli monarchy ze zmiňovaných úhlů pohledu, porovnává znění ústav jednotlivých konstitučních monarchií se zaměřením na Španělsko, zkoumá význam monarchie jako instituce. Druhá část představuje případ Španělska v kontextu teoretické části. Práce pak obsahuje předpoklady vývoje mezinárodního postavení monarchie směrem do budoucna, a to v kontextu teoretickém i španělském.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses