Srovnání konsolidace dle IFRS a českých předpisů - Svitlík, Jan, 1987- (2013)
Diplomová práce srovnává přístup Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a českých účetních předpisů k problematice konsolidované účetní závěrky. První část práce porovnává uvedené účetní systémy z pohledu samotné povinnosti konsolidace. Druhá část se zabývá především srovnáním jednotlivých metod používaných při přípravě konsolidované účetní závěrky. Závěrečná část podrobněji řeší plnou metodu konsolidace, kde na několika ilustrativních příkladech vysvětluje postup a odlišnosti přístupu IFRS a českých předpisů k této metodě konsolidace.