Srovnání konsolidace dle IFRS a českých předpisů - Svitlík, Jan, 1987-; Zelenková, Marie, 1973-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce srovnává přístup Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a českých účetních předpisů k problematice konsolidované účetní závěrky. První část práce porovnává uvedené účetní systémy z pohledu samotné povinnosti konsolidace. Druhá část se zabývá především srovnáním jednotlivých metod používaných při přípravě konsolidované účetní závěrky. Závěrečná část podrobněji řeší plnou metodu konsolidace, kde na několika ilustrativních příkladech vysvětluje postup a odlišnosti přístupu IFRS a českých předpisů k této metodě konsolidace.
Vedoucí práce: Marie Zelenková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses