Užití sociální sítě v prostředí organizace - Špičák, David; Kunstová, Renata, 1962-; Feige, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na popis možného využití elektronické firemní sociální sítě v prostředí organizace. V úvodní části práce jsou popsány podnikové informační systémy a jejich účel. Následně je ukázáno, že uvedené informační systémy nechávají otevřený prostor pro zlepšení interní komunikace a spolupráce mezi pracovníky. V práci je dále rozebrána podstata webu 2.0, nových médií a sociálních sítí. Na příkladu IBM Connections jsou popsány nástroje, které sociální síť, konkrétně pak elektronická firemní sociální síť, nabízí v oblasti zlepšení interní komunikace a spolupráce organizacím. V závěru práce jsou na příkladech možného použití IBM Connections na Vysoké školy ekonomické v Praze demonstrována řešení modelových situací v praxi. Přínosem práce je vymezení možností, které organizacím nabízí elektronická firemní sociální síť jako nástroj pro podporu interní komunikace a spolupráce a také navržení možného využití IBM Connections pro řešení modelových situací v akademickém prostředí. Zobecněním a rozšířením navržených řešení lze dospět k možnostem praktického uplatnění IBM Connections i v jiných než akademicky zaměřených organizacích.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses