Návrh plánovacieho business intelligence modelu spoločnosti TNT Express Worldwide, spol. s.r.o. - Kanuščák, Marek (2013)
Plánovanie je nevyhnutnou súčasťou úspešného riadenia podniku. Prostredníctvom neho podnik sleduje svoju momentálnu situáciu a budúce možnosti, definuje budúce ciele a spôsob ich dosiahnutia, vytvára vhodné kľúčové metriky a ukazovatele pre meranie úspechu. Pridaná hodnota spôsobená plánovacími procesmi nie je zaručená. Aby bola ich výnosnosť väčšia ako nákladovosť, je potrebné zvoliť vhodné spôsoby a postupy plánovania za pomoci vhodných nástrojov. Cieľom tejto práce je navrhnúť plánovací model, ktorý bude vychádzať z potrieb spoločnosti TNT Express Worldwide, spol. s.r.o. a ukázať spôsob, akým je možné navrhnutý plánovací model prakticky realizovať. Prvá časť práce je zameraná na popis plánovacích modelov a postupe pri ich návrhu, druhá na popis spoločnosti, tretia časť práce sa sústreďuje na samotný návrh modelu a v záverečnej časti bude aplikovaná ukážka jeho implementácie. Prínosom práce je odrazenie špecifických potrieb tejto spoločnosti v návrhu plánovacieho modelu a ukázaní spôsobu jeho praktickej realizácie.