Návrh plánovacieho business intelligence modelu spoločnosti TNT Express Worldwide, spol. s.r.o. - Kanuščák, Marek; Pour, Jan; Štefaňák, Vladiskav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Plánovanie je nevyhnutnou súčasťou úspešného riadenia podniku. Prostredníctvom neho podnik sleduje svoju momentálnu situáciu a budúce možnosti, definuje budúce ciele a spôsob ich dosiahnutia, vytvára vhodné kľúčové metriky a ukazovatele pre meranie úspechu. Pridaná hodnota spôsobená plánovacími procesmi nie je zaručená. Aby bola ich výnosnosť väčšia ako nákladovosť, je potrebné zvoliť vhodné spôsoby a postupy plánovania za pomoci vhodných nástrojov. Cieľom tejto práce je navrhnúť plánovací model, ktorý bude vychádzať z potrieb spoločnosti TNT Express Worldwide, spol. s.r.o. a ukázať spôsob, akým je možné navrhnutý plánovací model prakticky realizovať. Prvá časť práce je zameraná na popis plánovacích modelov a postupe pri ich návrhu, druhá na popis spoločnosti, tretia časť práce sa sústreďuje na samotný návrh modelu a v záverečnej časti bude aplikovaná ukážka jeho implementácie. Prínosom práce je odrazenie špecifických potrieb tejto spoločnosti v návrhu plánovacieho modelu a ukázaní spôsobu jeho praktickej realizácie.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses