Využití nástrojů manažerského účetnictví k analýze ziskovosti výkonů - Brabcová, Lucie (2013)
Předmětem bakalářské práce "Využití nástrojů manažerského účetnictví k analýze ziskovosti výkonů" je analýza marže a s ní související ziskovosti výkonů zajištěných překladatelským oddělením jazykové agentury. K výše uvedenému dopomáhá využití dvou typů kalkulace doplněných pojednáním o problematice využití stávající kapacity. Práce obsahuje také komplementární kapitoly týkající se praktického využití kalkulačního systému a analýzy ziskovosti zákazníků. Jako komplexní celek vytváří podklady a doporučení pro rozhodovací úlohy managementu sledované společnosti.