Základní prinicipy evidence a zdanění příjmů fyzických osob - Mesteková, Iveta; Jirásková, Simona; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá evidováním a zdaněním všech druhů příjmů fyzických osob dle zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. Na začátku jsou vymezeny základní konstrukční prvky daně. Jednotlivé kapitoly poté sledují základní principy evidence a zdanění u jednotlivých druhů příjmů, tedy u příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků, příjmů z podnikání a z jiné samostatné výdělečné činnosti, příjmů z kapitálového majetku, příjmů z pronájmu a ostatních příjmů, které vytvářejí dílčí základy daně z příjmů fyzických osob. Cílem práce je popsat postup při stanovení výsledné daňové povinnosti fyzické osoby, která dosahuje různých druhů příjmů. Dále se zaměřuje na možné způsoby evidence příjmů. Práce také zahrnuje statistická data, která se týkají výběru daně. V poslední části je uveden praktický příklad, který názorně ukazuje výpočet daňové povinnosti z různých druhů příjmů, a vyplněné daňové přiznání.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses