Zadlužení vlády, domácností a nefinančních korporací ve vybraných zemích OECD - Henychová, Lenka; Izák, Vratislav, 1941-; Blažek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Předkládaná diplomová práce se zabývá zadlužením nefinančních sektorů ekonomiky ve vybraných zemích OECD. První část je zaměřena na vývoj ekonomických teorií v oblasti zadlužení, který dokládá rozporuplnost smýšlení ohledně přínosnosti či škodlivosti dluhu pro ekonomiku. V práci jsou rovněž nastíněny hlavní současné problémy vyplývající z aktuálně vysoké úrovně zadlužení všech sledovaných sektorů ekonomiky. V praktické části jsou pak analyzována skutečná data vycházející z datové základny detailních národních účtů OECD, která vypovídají o výši zadlužení ve vybraných zemích OECD a jeho vývoji po roce 1995.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses