Analýza financování středních škol v ČR se zaměřením na konkrétní kraj - Dobrovolný, Michael (2013)
Bakalářská práce se zabývá analýzou financování vybrané střední školy za období let 2007 - 2012. Je zaměřena především na alternativní zdroje financování středních škol, které by do budoucna měly hrát větší roli v jejich financování. Teoretická část práce se zabývá vzděláváním, zda se jedná o veřejný statek, či nikoliv a kupónovým systémem vzdělávání. V praktické části jsou aplikovány normativní možnosti financování na příkladu vybrané školy a dále analyzovány jednotlivé zdroje jejího financování. Cílem práce je jejich zmapování a případné další využití v dalších obdobích