Vývoj spotřeby domácností v ČR - Vaňková, Lucie (2013)
Bakalářská práce se zabývá vývojem spotřeby domácností v letech 2001 -- 2012. První část je věnována analýze vlivu spotřebních výdajů domácností na hrubý domácí produkt a jeho vývoj -- jakým způsobem se změny výdajů promítnou na změnách HDP. Dále je proveden rozbor hlavních zdrojů disponibilního důchodu. Poslední část je zaměřena na komparaci hrubé a čisté míry úspor a zkoumání závislosti mezi vývojem indikátoru spotřebitelské důvěry a skutečně vynaložených výdajů domácností na konečnou spotřebu.