Analýza trhu ERP systémov vhodných pre malý alebo stredný podnik - Bystrianska, Lucia; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práca sa zaoberá problematikou ERP systémov. Jej cieľom je poskytnutie základných informácií o súčasných poskytovateľoch daných informačných systémov pôsobiacich na českom trhu a následná analýza troch vybraných produktov z ponuky dostupných riešení. K pochopeniu danej tematiky je v prvom rade nevyhnutné objasniť pojem ERP systém. Tomu sa venuje prvá časť tejto práce, ktorá má prevažne teoretický charakter. Jej účelom je vysvetliť základnú funkcionalitu ERP systémov, výhody a nevýhody ich implementácie a zároveň poskytnúť informácie o jednotlivých kategóriách. Neopomenuteľný je nielen samotný vývoj, vďaka ktorému sa ERP systém dostal až do dnešnej podoby, ale aj nové trendy poskytované v súčasnosti. Úvod praktickej časti práce opisuje základné požiadavky malých a stredných podnikov, pretože práve tie v najväčšej miere ovplyvňujú voľbu vhodného ERP systému. Na základe nich sú ďalej zostavené kritéria pre výber konkrétnych troch produktov z celkovej ponuky riešení dostupných na českom ERP trhu. Jednotlivé produkty sú následne charakterizované a ohodnotené. K tomuto účelu však boli zostavené ďalšie kritéria, ktorých výstupy vedú k cieľu danej analýzy. Záverom analýzy je porovnanie vybraných troch produktov a zhrnutie výsledkov dosiahnutých prostredníctvom analýzy.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses