Efektivní zdanění práce ve vybraných zemích světa - Reichmann, Jakub (2013)
Tématem této bakalářské práce je zmapování a porovnání efektivního zdanění práce ve vybraných zemích světa. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. Cílem první části je charakterizovat osobní důchodovou daň a systém sociálního zabezpečení v České republice, Francii, Japonsku, Německu a Švýcarsku. Cílem druhé části je zjistit zdanění práce v různých příjmových skupinách zaměstnanců ve srovnávaných zemích. Výsledky praktické části jsou analyzovány, graficky znázorněny a okomentovány. Práce má najít rozdíly a také společné znaky ve zdanění práce jednotlivých zemí a příjmových skupinách zaměstnanců.