Energeticky úsporné technologie v Informatice a komunikačních technologiích - Madry, Martin; Doucek, Petr, 1960-; Nedomová, Lea, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Vzhledem k zapojení IT do téměř všech odvětví lidské činnosti je zajímavou otázkou do jaké míry jsou schopny IT ovlivnit úspory energie, času a finančních či přírodních zdrojů. IT samotné v současné době nespotřebovává velké množství zdrojů v porovnání s ostatními obory. Nicméně je schopno ovlivnit mnoho dalších odvětví a snížit a zoptimalizovat využívání zdrojů v nich. Záměrem této práce je vytvořit co nejlepší možný souhrn informací o odvětví energeticky úsporných technologií v informatice. Část praktická má cíle dva. Prvním je provedení místního šetření mezi studenty středních škol o problémech vztahujících se ke zmíněným technologiím. Druhým je vytvoření případné studie týkající se aplikace energeticky šetrných technologií v domácnosti.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses