Efektivní zdanění práce ve vybraných zemích EU - Šantrůček, Petr; Kostohryz, Jiří; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se věnuje efektivnímu, tedy skutečnému odvodovému zatížení práce ve vybraných zemích Evropské unie. Konkrétně v České republice roku 2012 a 2013, dále v Belgii, Dánsku, Estonsku a Španělsku. Hlavním cílem práce bylo zjistit efektivní zdanění práce modelových příjmových skupin zaměstnanců ve vybraných zemích. Výsledky výpočtů byly analyzovány a použity k porovnání jednotlivých systémů osobní důchodové daně a sociálního pojištění ve vybraných zemích. Smyslem práce je upozornit na shody, či neshody v systémech osobní důchodové daně ve vybraných zemích a poukázat na to, zda je systém této daně dostatečně harmonizován v rámci Evropské unie.
Vedoucí práce: Jiří Kostohryz
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses