Anonymizace na internetu - Kolář, Martin (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na anonymizaci uživatele za pomoci vhodných anonymizačních nástrojů. V první části práce jsou popsány údaje a situace, které mohou ohrozit anonymitu uživatele. Dále jsou popsány možnosti použití anonymizace a její vliv na uživatelovu bezpečnost a jsou představeny a rozebrány některé dostupné anonymizační nástroje. Ve druhé části jsou nadefinována kritéria pro srovnání a jsou představeny a testovány konkrétní anonymizační nástroje. Nakonec dochází ke srovnání nástrojů a zvolení vhodných nástrojů na základě stanovených požadavků.