Vnitřní kontrolní systém společnosti Skanska a.s. - Machartová, Petra (2013)
Předmětem bakalářské práce je prozkoumání problematiky vnitřního kontrolního systému na příkladě konkrétní společnosti. Teoretická část se zabývá obecnou charakteristikou vnitřního kontrolního systému, především vnitropodnikovými směrnicemi, inventarizací majetku a závazků a rolí finančního účetnictví. V praktické části je především kladen důraz na analýzu vnitropodnikových směrnice společnosti Skanska a. s. a rozbor některých dalších prvků vnitřního kontrolního systému, jako je oběh účetních dokladů, zpracování odchozích plateb, skladové hospodářství a používání služebních automobilů a mobilních telefonů. Práce obsahuje i zhodnocení dostatečnosti kontrolního systému společnosti.