Vnitřní kontrolní systém společnosti Skanska a.s. - Machartová, Petra; Polák, Martin; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Předmětem bakalářské práce je prozkoumání problematiky vnitřního kontrolního systému na příkladě konkrétní společnosti. Teoretická část se zabývá obecnou charakteristikou vnitřního kontrolního systému, především vnitropodnikovými směrnicemi, inventarizací majetku a závazků a rolí finančního účetnictví. V praktické části je především kladen důraz na analýzu vnitropodnikových směrnice společnosti Skanska a. s. a rozbor některých dalších prvků vnitřního kontrolního systému, jako je oběh účetních dokladů, zpracování odchozích plateb, skladové hospodářství a používání služebních automobilů a mobilních telefonů. Práce obsahuje i zhodnocení dostatečnosti kontrolního systému společnosti.
Vedoucí práce: Martin Polák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses