Analýza mezd a platů ve Středočeském kraji - Dejl, Lukáš; Löster, Tomáš, 1980-; Bílková, Diana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu mezd a platů ve Středočeském kraji. První část práce je zaměřena na teoreticko-metodologické pojmy a statistické ukazatele, které jsou následně použity v praktické části. Praktická část práce obsahuje samotnou analýzu mezd a platů ve Středočeském kraji. Dle metodiky ISPV je mzdová sféra označena jako podnikatelská sféra a platová sféra jako nepodnikatelská sféra. Zatímco vývoj podnikatelské sféry je sledován od roku 2001 do roku 2010, vývoj nepodnikatelské sféry je z důvodu dostupnosti dat sledován pouze za období od roku 2005 do roku 2010. Obě sféry jsou analyzovány z hlediska mediánu hodinového výdělku, mediánu hrubé měsíční mzdy a průměru hrubé měsíční mzdy. Mediány hodinového výdělku jsou analyzovány i z pohledu jiných demografických či společenských ukazatelů. Těmito ukazateli jsou věkové kategorie, vzdělání a pohlaví.
Vedoucí práce: Tomáš Löster
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses