Plánové a výsledné kalkulace v BAEST, Machines & Structures, a.s. Benešov - Bránišová, Kateřina (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá plánovými a výslednými kalkulacemi ve společnosti BAEST Machines & Structures, a.s. v Benešově. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se zabývá základními pojmy a problematikou kalkulací obecně. Následně je text více zaměřen na zakázkovou výrobu a režijní náklady. V první polovině praktické části je stručně popsána společnost, použité zdroje a její kalkulační systém. Druhá polovina se zabývá popisem a rozborem vybraného projektu a porovnáním jednotlivých kalkulací. Větší pozornost je věnována problematice režijních nákladů a to zejména výrobní a správní režii. Na závěr jsou shrnuty zjištěné výsledky, problémy a navrhnuta opatření.