Zkoumání závislosti kategoriálních proměnných - Broukalová, Jana (2013)
Kontingenční tabulky jsou jedním ze způsobů zkoumání vztahů mezi kategoriálními proměnnými. Na jejich základě lze vypočítat míry intenzity závislosti veličin, které bývají využívány například v sociologických či marketingových výzkumech. Kromě nich jsou v této bakalářské práci stručně popsány také typy proměnných a závislosti, jež mezi nimi mohou nastat, společně s nejčastěji používanými testy nezávislosti. Uvedené testy a míry asociace jsou na konci příslušných kapitol aplikovány na praktické příklady. Zdrojem dat pro tyto výpočty byly webové stránky Českého sociálněvědního datového archivu.