Zkoumání závislosti kategoriálních proměnných - Broukalová, Jana; Vild, Jiří; Čabla, Adam, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Kontingenční tabulky jsou jedním ze způsobů zkoumání vztahů mezi kategoriálními proměnnými. Na jejich základě lze vypočítat míry intenzity závislosti veličin, které bývají využívány například v sociologických či marketingových výzkumech. Kromě nich jsou v této bakalářské práci stručně popsány také typy proměnných a závislosti, jež mezi nimi mohou nastat, společně s nejčastěji používanými testy nezávislosti. Uvedené testy a míry asociace jsou na konci příslušných kapitol aplikovány na praktické příklady. Zdrojem dat pro tyto výpočty byly webové stránky Českého sociálněvědního datového archivu.
Vedoucí práce: Jiří Vild
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses