Stanovení hodnoty společnosti metodou DCF APV - Pospíšil, Jiří, 1988- (2013)
Cílem této diplomové práce je zjištění objektivizované hodnoty podniku společnosti STACHEMA CZ, s.r.o. k 1. lednu 2013. Společnosti STACHEMA CZ, s.r.o. je producentem chemických aditiv do stavebních směsí a nátěrových hmot pro stavební konstrukce. Na základě provedených analýz (zejména strategické a finanční) byly vypracovány tři projekce tržeb a dalších významných generátorů hodnoty a to ve třech etapách: finanční plán, fáze stabilizace a pokračující hodnota. Posléze bylo provedeno výnosové ocenění metodou DCF APV (upravená současná hodnota) a jako podpůrné metody ocenění byly zvoleny metody tržního porovnání, konkrétně metoda odvětvových násobitelů a metoda srovnatelných podniků.