Stanovení hodnoty společnosti metodou DCF APV - Pospíšil, Jiří, 1988-; Jurečka, Jan, 1935-; Menčlová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této diplomové práce je zjištění objektivizované hodnoty podniku společnosti STACHEMA CZ, s.r.o. k 1. lednu 2013. Společnosti STACHEMA CZ, s.r.o. je producentem chemických aditiv do stavebních směsí a nátěrových hmot pro stavební konstrukce. Na základě provedených analýz (zejména strategické a finanční) byly vypracovány tři projekce tržeb a dalších významných generátorů hodnoty a to ve třech etapách: finanční plán, fáze stabilizace a pokračující hodnota. Posléze bylo provedeno výnosové ocenění metodou DCF APV (upravená současná hodnota) a jako podpůrné metody ocenění byly zvoleny metody tržního porovnání, konkrétně metoda odvětvových násobitelů a metoda srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses