Postoptimalizační změny u dopravního problému - Mrázek, Jan (2013)
Práce se zabývá postoptimalizačními změnami u dopravního problému. Vysvětlena je základní teorie dopravního problému, od zadání úlohy k výpočtu optimálního řešení. Práce se zaměřuje zejména na výskyt paradoxu "více za méně" a popíše různé situace, ve kterých se paradox vyskytne a ve kterých se naopak nevyskytne. Tyto případy sleduje i v kontextu běžných změn dopravního problému a poukazuje na to, že jejich působení může vytvořit postačující podmínky pro dopravní paradox. Práce se soustředí zejména na situace, ve kterých nedochází ke změně báze dopravního problému.