Postoptimalizační změny u dopravního problému - Mrázek, Jan; Pelikán, Jan, 1943-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práce se zabývá postoptimalizačními změnami u dopravního problému. Vysvětlena je základní teorie dopravního problému, od zadání úlohy k výpočtu optimálního řešení. Práce se zaměřuje zejména na výskyt paradoxu "více za méně" a popíše různé situace, ve kterých se paradox vyskytne a ve kterých se naopak nevyskytne. Tyto případy sleduje i v kontextu běžných změn dopravního problému a poukazuje na to, že jejich působení může vytvořit postačující podmínky pro dopravní paradox. Práce se soustředí zejména na situace, ve kterých nedochází ke změně báze dopravního problému.
Vedoucí práce: Jan Pelikán
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses