Testování atomických softwarových služeb - Sládková, Lenka (2013)
Předmětem práce je testování atomických služeb. Jejím cílem je zhodnocení využití metodiky RUP při testování atomických služeb, které jsou součástí integrační platformy mezi systémem pro správu dokumentů a spisovou službou. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část seznamuje čtenáře s navrhnutým řešením pro zákazníka, ve kterém se i provádí testování a dále ukazuje, jak popisuje testování metodika RUP. Druhá část nachází způsob hodnocení, který nastavuje kritéria pro zhodnocení využití RUP při testování atomických služeb. Poslední část se věnuje výpočtů a vyhodnocení výsledků. Vlastním přínosem práce je zpracování vhodnosti metodiky RUP při testování atomických služeb, které může tvořit základ pro upravení RUP za použití v definovaném prostředí.