Velká hospodářská krize v Československu - Kovanda, Miroslav; Sirůček, Pavel, 1965-; Makovský, Petr, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je uvést čtenáře do problematiky Velké hospodářské krize. Práce popisuje Velkou hospodářskou krizi hlavně v rámci Československa a částečně hovoří o jejím průběhu ve světě. První kapitola popisuje situaci ve světě v období několika let před krizí. Ve druhé kapitole jsou uvedeny některé možné příčiny a jejich hodnocení a také jak krize začínala. Třetí kapitola je stěžejní částí práce a popisuje průběh v rámci Československa a částečně i jiných států. Kapitola tři hovoří také o konci krize a jak se z ní Československo a vybrané státy dostávaly. Poslední kapitola práce věnuje pozornost rozdílům v průběhu krize a různým přístupům k jejímu řešení.
Vedoucí práce: Pavel Sirůček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses