Plnění rozpočtu v časové řadě let 2009 - 2011 v konkrétních podmínkách města Vlašim - Neumann, Jiří (2013)
Hlavním cílem této práce je hodnocení plnění rozpočtu města Vlašimi, a to v rozmezí let 2009 - 2011. První část obsahuje základní informace o historii, vzniku, struktuře, činnostech samostatných samosprávných celků. Dále specifikuje obecní rozpočet, jeho strukturu a schvalování. Další informace podává o účetní reformě z roku 2010. Druhá část začíná obecnými informacemi o městě Vlašimi. Následně analyzuje rozpočet města Vlašimi a hodnotí plnění jeho příjmové a výdajové stránky. Jedním z cílů bylo porovnání účetního výsledku hospodaření a rozpočtového výsledku hospodaření. Ten byl dán především rozdílným pohledem na dlouhodobý majetek a "průtokovými" dotacemi.