Podnikatelský plán - Látalová, Jana (2013)
Cílem této bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu na založení soukromé mateřské školy a posouzení reálnosti a proveditelnosti takového projektu. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Teoretická část popisuje požadavky, důvody sestavení a především strukturu potřebnou pro přípravu plánu. Tyto poznatky jsou aplikovány v druhé, praktické části, zaměřené na skutečný podnikatelský plán mateřské školy. Mezi hlavní body patří charakteristika podniku, klíčových osob a organizační struktury. Dále pak analýza okolí provedená pomocí PEST a SWOT analýzy a Porterova modelu konkurenčních sil. V neposlední řadě také obsahuje detailně zpracovaný finanční plán ve třech variantách vývoje a metody hodnocení projektu.