Formy zabezpečování veřejných služeb obcemi - Střílková, Pavla; Sedmihradská, Lucie; Daněk, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
V rámci samostatné působnosti zajišťují obce veřejné služby prostřednictvím různých forem, které lze rozdělit na interní a externí. V práci jsou na vzorku čtyř vybraných obcí analyzovány formy zabezpečení péče o veřejnou zeleň a nakládání s komunálním odpadem. Současně jsou zkoumána kritéria pro výběr těchto forem a řešena otázka, jaký vliv mají zvolené formy na kvalitní, pohotové a hospodárné zajištění veřejných služeb. V závěru je provedena analýza nákladovosti a hodnocení výsledků vybraných činností podle jednotlivých obcí.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses