Finanční analýza firmy Nestlé Česko, s.r.o. - Poláková, Tereza (2013)
Cílem této bakalářské práce je provést externí finanční analýzu firmy Nestlé Česko, s.r.o. za období 2007 -- 2011 a výsledné hodnoty ukazatelů porovnat s konkurenčním podnikem a odvětvovým průměrem. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je věnována metodice finanční analýzy, kde popisuji vybrané ukazatele a modely, které budou využity v aplikační části. Ve druhé části je provedena finanční analýza firmy Nestlé Česko, s.r.o. a výsledné hodnoty ukazatelů jsou porovnávány s konkurenční společností a u vybraných ukazatelů je provedeno i porovnání s průměrnými hodnotami za odvětví. V závěru práce jsou shrnuty poznatky získané z provedené finanční analýzy.