Analýza vlivu odpočtu darů - Šulcová, Michaela; Slintáková, Barbora; Bušovská, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této bakalářské práce je zjištění, jací lidé znají odpočet darů a zda je existence tohoto odpočtu motivuje k dárcovství. Bakalářská práce obsahuje informace o podstatě dárcovství a faktorech, které lidi motivují k poskytování darů. Věnuji se také legislativní úpravě odpočtu darů a shrnuji podmínky, za kterých je možné tento odpočet uplatnit a snížit si jím základ daně. Těžištěm celé práce je její poslední část, která je věnována zpracování dat získaných pomocí dotazníkového šetření. Na základě těchto údajů vyhodnocuji informace a naplňuji hlavní cíl bakalářské práce. Mezi respondenty převládají ti, co odpočet darů znají, avšak jen třetina respondentů poskytla v roce 2012 dar. Ze získaných údajů vyplývá, že odpočet darů není klíčovým motivem k dárcovství a více jak polovinu nedárců by jeho znalost nepřiměla k dárcovství.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses