Jihočeské tradiční gastronomické značky a produkty - Trsková, Lucie (2013)
Tématem této bakalářské práce jsou jihočeské tradiční gastronomické značky a produkty. Cílem práce je v obecné rovině zmapovat a popsat tradiční gastronomické prvky, které napomáhají spoluutvářet kulturu daného kraje. Dále se práce zabývá těmito gastronomickými produkty a značkami ve spojitosti s cestovním ruchem a jejich přínosy pro kraj. První část práce je zaměřená na seznámení se s tradičními gastronomickými produkty kraje, které mají i více než staletou tradici. V druhé části je zhodnoceno dotazníkové šetření, jako podpůrný nástroj pro ověření stanovené hypotézy práce, která se zabývá právě důležitostí zapojení tradičních gastronomických prvků do koncepce rozvoje cestovního ruchu.