Analýza dopadu změn ve zdanění cigaret - Fousová, Zuzana; Slintáková, Barbora; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou dopadu změn ve zdanění cigaret v České republice. Pro průzkum jsou použita sekundární data. Dopady změn ve zdanění cigaret jsou zde kvantifikovány na základě analýzy cen pro konečného spotřebitele vybraných značek cigaret před změnou sazby spotřební daně z cigaret a daně z přidané hodnoty a po změně. Poté je určena daňová incidence a její přesun. V první kapitole je charakteristika spotřební daně z tabákových výrobků a popis jejího vývoje v ČR a harmonizace v rámci EU. Druhá kapitola se zaměřuje na teorii a praxi měření přesunu a dopadu spotřební daně z cigaret a ve třetí kapitole je provedena vlastní analýza.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses