Analýza vlivu divácké spokojenosti, substitutů a hvězd na příjmy z divadelního představení - Schmödl, Jan (2013)
Tato práce analyzuje vliv divácké spokojenosti, hvězdného obsazení a substitut na příjmy z divadelní inscenace, zkoumané ve třech kategoriích a to celkové příjmy, příjmy z předprodeje a příjmy z doprodeje. Stejnými proměnnými je analyzován i zisk z divadelní inscenace. Pro naši analýzu jsme využili data z divadelních sezon Jaro 2007 - Jaro 2012, které nám poskytlo Divadlo Oskara Nedbala Tábor. Výsledky odhalují, že pozitivní roli pro všechny kategorie příjmů hrají, do určité výše, náklady. V rozšíření stávajícího modelu jsme se zabývali otázkou vlivu příjmu obyvatelstva na celkový příjem z divadelní inscenace. Výsledky ukazují, že s růstem mezd obyvatelstva, klesá celkový příjem z divadelní inscenace.