Používání pevného či denního kurzu při přepočtu cizích měn v účetnictví - Marková, Kristýna (2013)
Bakalářská práce se zabývá popsáním metod přepočtů cizích měn v účetnictví. Zaměřuje se na české předpisy týkající se podnikatelských subjektů. Práce vymezuje účetní položky evidované v české i v cizí měně, dále vznik kurzových rozdílů a popisuje denní a pevný kurz. Problematika je řešena i z daňového pohledu, který doplňuje pohled účetní. Cílem práce je komparace denního a pevného kurzu a porovnání výhodnosti metod na konkrétním podniku. To je náplní aplikační části práce, po které následuje ještě judikatura Nejvyššího správního soudu.