Používání pevného či denního kurzu při přepočtu cizích měn v účetnictví - Marková, Kristýna; Miková, Tereza; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá popsáním metod přepočtů cizích měn v účetnictví. Zaměřuje se na české předpisy týkající se podnikatelských subjektů. Práce vymezuje účetní položky evidované v české i v cizí měně, dále vznik kurzových rozdílů a popisuje denní a pevný kurz. Problematika je řešena i z daňového pohledu, který doplňuje pohled účetní. Cílem práce je komparace denního a pevného kurzu a porovnání výhodnosti metod na konkrétním podniku. To je náplní aplikační části práce, po které následuje ještě judikatura Nejvyššího správního soudu.
Vedoucí práce: Tereza Miková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses