Projevy lokální kultury města Nymburk - Novák, Ondřej; Malcová, Zuzana, 1954-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Práce popisuje město Nymburk z kulturologického a antropologického hlediska. Mapuje památky, jakoţ i ţivou kulturu a jejich význam v životě obyvatel. Zdůrazňuje hlubší souvislosti mezi kulturou a obyvateli. Práce dále shrnuje vztahy a postoje veřejnosti k jednotlivým kulturním projevům, upozorňuje na aktuální problémy. V práci je vysvětlena podpora lokálních kulturních aktérů prostřednictvím grantové politiky města. Práce umožňuje získat celkový vhled a zorientovat se v kultuře města z mnoha různých úhlů pohledu. Rovněž nabízí možné další směry úvah o alokaci veřejných financí do městské kultury.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses