Vyhodnocení podnikatelského záměru - Nguyen Hai, Phong (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním a zhodnocením podnikatelského záměru v oblasti stravování. V první části jsou shrnuté a vysvětlené teoretické poznatky, které jsou později aplikovány v praktické části. Zakladatelský rozpočet a podnikatelský plán jsou vypracovány s použitím reálných údajů. Finanční činnost podniku s predikcí vývoje na 3 roky je zachycena pomocí finančních výkazů. V závěru je na základě těchto výkazů provedena analýza investice prostřednictvím ukazatele ROE, EVA a čisté současné hodnoty. Výsledným výstupem je vyhodnocení přijatelnosti podnikatelského záměru pro podnikatele.