Nové trendy v městské dopravě - Novák, Ondřej; Mervart, Michal, 1977-; Přeučil, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Předmětem bakalářské práce "Nové trendy v městské dopravě" je především zmapování různých směrů, kterými se doprava v blízké době může ubírat. Zabývá se vývojem dopravy, jež se snaží adaptovat na čím dál náročnější potřeby a vypořádat se se stále více viditelnými problémy. Je zde nastíněna problematika alternativních pohonů a paliv a také moderních technologií v městské hromadné dopravě, které může blízká budoucnost přinést. V poslední části se práce blíže zaměřuje na jednu z alternativních pohonných hmot, konkrétně na CNG (stlačený zemní plyn), který se v současné době silně rozmáhá, a specifikuje jeho výhody na konkrétním příkladě. Tím je táborská společnost COMETT PLUS, spol. s.r.o. V závěru autor zhodnocuje celkový přínos paliva CNG a připojuje své názory o vývoji dopravy.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses