Faktory ovlivňující poptávku po lyžování v lyžařském areálu Skiareál Lipno - Zíma, Jakub (2013)
Tato bakalářská práce zkoumá pomocí regresních modelů determinanty poptávky po lyžování v lyžařském areálu Lipno. Na základě denních dat za čtyři zimní sezóny dochází k závěru, že faktory ovlivňující poptávku po lyžování se mezi jednotlivými typy skipasů liší. Návštěvnost u jednodenních skipasů je ovlivněna počasím, sněhovými podmínkami, marketingovými akcemi a jarními prázdninami. Na návštěvnost u vícedenních skipasů nehraje počasí skoro žádný vliv a nejdůležitějším aspektem jsou jarní prázdniny. Naopak návštěvnost u večerního lyžování je ovlivněna prakticky výhradně počasím a vliv tohoto faktoru je silnější než u ostatních typů skipasů. Zajímavým zjištěním je, že zvlášť u jednodenních skipasů špatné počasí neovlivní v takové míře návštěvnost, ale projeví se na průměrném počtu jízd, které návštěvníci daný den vykonají.