Analýza mezd v jednotlivých krajích ČR - Svoboda, Ondřej; Löster, Tomáš, 1980-; Bílková, Diana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této bakalářské práce je analýza čtvrtletních hrubých mezd v soukromém sektoru. Časově je analýza rozložena od roku 2001 do roku 2010. Místem jsou potom zvoleny jednotlivé kraje v České republice. Bakalářská práce tedy analyzuje rozdíly mezi těmito kraji. Teoretická část je rozdělena na ekonomickou a statistickou. V ekonomické teorii jsou popsány základní poznatky o mzdách a také je vymezeno, na jaké mzdy se tato práce zaměřuje. Ve statistické teorii jsou vyčleněny vzorce a postupy, které jsou použity v praktické části. V praktické části jsou realizovány samotné výpočty. Zejména pomocí měr dynamiky jsou ukázány jednotlivé rozdíly mezi kraji. Pro další srovnání jsou použity ekonomické časové řady. Součástí praktické části této bakalářské práce je analýza trendové složky časové řady různých ukazatelů a snaha o nalezení nejlepší trendové funkce.
Vedoucí práce: Tomáš Löster
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses