Kritéria výberu vhodného ERP systému pre výrobný podnik - Tecáková, Andrea; Fortinová, Jana; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cieľom bakalárskej práce "Kritéria výberu vhodného ERP systému pre výrobný podnik", je na základe požiadaviek konkrétnej firmy a stanovených kritérií výberu, poskytnúť analyzovanej firme prehľad vhodných ERP riešení v rámci slovenského trhu. Z tohto prehľadu budú zvolené tri najvhodnejšie riešenia, ktoré budú bližšie analyzované a na základe vyhodnotenia tejto analýzy bude možné firme odporučiť vhodný ERP systém. V teoretickej časti sú charakterizované podnikové informačné systémy typu ERP, ich funkcionalita a hlavné výhody a nevýhody nasadenia týchto systémov v podniku. Nasledujúca kapitola sa venuje fázam projektov zavádzania informačného systému do podniku, a to najmä rozhodovaniu, či je vôbec vhodné implementovať nový informačný systém a samotnému výberu dodávateľa a konkrétneho produktu. Kritériám výberu je venovaná samostatná podkapitola, ktorá popisuje najprv rôzne prístupy k voľbe kritérií a potom vybrané kritéria, ktoré budú následne použité v analýze. Praktická časť sa zaoberá analýzou firmy TECAK - KOVO, s.r.o., z pohľadu používaného IS a problémov s ním spojených, na základe čoho, spolu s požiadavkami tejto spoločnosti a vopred zvolenými kritériami, sú porovnávané jednotlivé ERP riešenia, vhodné pre túto firmu.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses