Systém Kalis a využitie logických podmienok v optimalizačných úlohách - Murčová, Veronika; Jablonský, Josef, 1955-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práca sa zaoberá programovaním s obmedzujúcimi podmienkami (constraint programming) a prácou v systéme Kalis. Cieľom práce je poskytnúť informácie o riešení úloh programovania s obmedzujúcimi podmienkami, základných algoritmoch a priblížiť riešenie týchto úloh pomocou na to určeného softvéru. Práca je rozdelená do troch hlavných častí, prvá časť je venovaná popisu základných princípov, predstaveniu praktického využitia týchto úloh a prezentovaniu metód, ktoré sa používajú pri výpočte. Druhá časť sa venuje systému Xpress-Kalis a obsahuje základné informácie o produkte FICO Xpress Optimization Suite, ktorého súčasťou je aj systém Kalis. V tejto kapitole sa nachádza aj stručný popis základných zásad práce so systémom Kalis. Tretia časť je venovaná praktickej ukážke riešenia úlohy obchodného cestujúceho v systéme Kalis.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses