Současné zdanění právnických osob na základě účetního výsledku hospodaření a koncept CCCTB - Lodrová, Monika (2013)
Práce se zabývá současným stavem zdanění právnických osob v České republice a v rámci Evropské unie. Zkoumá míru návaznosti výsledku hospodaření na základ daně a institucionální vazbu mezi finančním a daňový účetnictvím. Zmiňuje legislativní úpravu a koncepci základu daně z příjmů právnických osob v České republice. Dále se zabývá koordinací a harmonizací přímých daní v rámci Evropské unie a zejména návrhem konceptu společného konsolidovaného základu daně z příjmů právnických osob. Prochází jednotlivé oblasti návrhu směrnice o CCCTB a porovnává je s českou legislativou.