Současné zdanění právnických osob na základě účetního výsledku hospodaření a koncept CCCTB - Lodrová, Monika; Jirásková, Simona; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zabývá současným stavem zdanění právnických osob v České republice a v rámci Evropské unie. Zkoumá míru návaznosti výsledku hospodaření na základ daně a institucionální vazbu mezi finančním a daňový účetnictvím. Zmiňuje legislativní úpravu a koncepci základu daně z příjmů právnických osob v České republice. Dále se zabývá koordinací a harmonizací přímých daní v rámci Evropské unie a zejména návrhem konceptu společného konsolidovaného základu daně z příjmů právnických osob. Prochází jednotlivé oblasti návrhu směrnice o CCCTB a porovnává je s českou legislativou.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses