Komparace vztahů realitního a hypotečního trhu v Praze a ostatních regionech ČR - Hylský, Slavomír; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Leová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato práce se zabývá vztahem realitního a hypotečního trhu v České republice a zároveň zvlášť analyzuje vývoj těchto trhů v Praze a v ostatních regionech České republiky. V obecné části práce jsou rozebrány základní charakteristiky obou trhů a vazby mezi nimi s důrazem na specifické postavení banky. V aplikační části je analyzován vývoj na obou trzích v letech 2005 -- 2011. Realitní trh je sledován z hlediska cenového vývoje a vývoje staveb bytů, hypoteční trh je sledován pomocí ukazatelů počtu a objemu poskytnutých hypotečních úvěrů a výše úrokové sazby.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses