Daňové úniky v oblasti DPH - Prieložný, Branislav; Láchová, Lenka, 1959-; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou daňových únikov v oblasti DPH. Vymedzuje pojem daňový únik, trestno-právnu úpravu v Českej republike, príčiny vzniku daňových únikov a nástroje ich merania. V ďalšej časti práca mapuje typy daňových únikov v oblasti DPH so zameraním na tzv. kolotočové podvody. Uvádzané sú príklady z praxe kontrolných orgánov. Posledná časť je venovaná implikáciám a uskutočniteľnosti reformy DPH prostredníctvom mechanizmu rozdelenej platby. Analyzované sú dve koncepcie reformy, a to zablokované účty DPH a výber DPH v reálnom čase.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses