Špecifické problémy dievčat pri štúdiu programovania a možnosti ich riešení - Henčelová, Katarína (2013)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problémami dievčat pri štúdiu programovania. V tejto práci sú najskôr popísané najčastejšie problémy, ako nedostatok motivácie a ženských vzo-rov, následne sú popísané dostupné riešenia týchto problémov a prevedené štúdie na túto tému. Ako vlastný prínos práca obsahuje prieskum zameraný na problémy spomenuté na začiatku práce. Z tohto prieskumu sú vyvedené závery a nakoniec je formulovaná sada rád, ktoré by po aplikácií do vyučovania mohli prispieť k zjednodušeniu učiva pre dievčatá.